Представители от полските и американските военновъздушни сили представиха разширена група изтребители

...
Представители от полските и американските военновъздушни сили представиха разширена група изтребители
Коментари Харесай

Дузина американски Ф-22 Раптор са прехвърлени в Полша

Представители от полските и американските военновъздушни сили показаха разширена група изтребители от пето потомство F-22 Raptor във военновъздушната база Ласка. В момента в Полша се намират общо 12 Raptor-а. Това разкри Defence24.

Според Майкъл Кендъл, пълководец на 90-а ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, самолетите не летят всеки ден, само че F-22 постоянно се появяват в европейското въздушно пространство. Например неотдавна те извършиха подготвителни полети над Словакия, Естония и крайбрежието на Балтийско море. В момента в базата в Ласка са ситуирани към 300 чиновници на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

F-22 Raptor е американски изтребител, създаван от Lockheed Martin и Boeing от 1997 до 2011 година За първи път е употребен в бойни интервенции през 2014 година в Сирия. Произведени са общо към 180 броя от тях.

Европейската общност ще може да види американските изтребители по време на интернационално авиошоу в Братислава, Словакия, което ще се организира още през идващия уикенд.

Припомняме, че Военновъздушни сили на Съединени американски щати разгласи, че изпратят шест изтребителя F-22 Raptor в Полша, с цел да поддържат задачата на НАТО за въздушно прикритие. Самолетите ще бъдат част от възпиращите сили на Русия в Европа.

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил продажбата на изтребители F-35, боеприпаси и обвързвано с тях съоръжение на стойност 8,4 милиарда $ на Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР